Hlavní obsah

Chtěl jsem zažít ten pocit sprejovat, prohlásil po dopadení nováček v oboru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sprejerská premiéra se nepovedla dvacetiletému mladíkovi, který v úterý ráno posprejoval několik zdí v Praze. Při akci ho totiž sledoval policista za obrazovkami městských kamer a informoval kolegy v ulicích. Nyní hrozí debutantovi dva roky vězení.

Sprejer zdobil domy v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladý „umělec“ si jako první vybral zeď v ulici Lounských, kterou zkrášlil nápisem GUY. Takto pokračoval i o ulici dál, kde vyzdobil trafiku dalšími dvěma nápisy. Následně se odebral na zastávku, odkud chtěl odjet.

Foto: Policie ČR

Jeden z nápisu na domě

Než přijela tramvaj, dorazila policejní hlídka a sprejer zpanikařil. „Odhodil batoh a dal se na útěk. Po pár metrech v ulici Na Vítězné pláni ho ovšem další z přijíždějících hlídek zadržela. V jeho ruksaku pak policisté nalezli gumové rukavice a sprej se stříbrnou barvou,“ informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Zadržený sprejer

Mladý muž po převezení na služebnu uvedl: „Chtěl jsem zažít ten pocit sprejovat na zeď. Dosud jsem byl jen pozorovatelem a maloval jsem si pouze na papír.“

Jeho premiérové vystoupení, navíc před kamerami, teď soud může ocenit až dvouletým vězením.

Foto: Policie ČR

Mladík měl ruce ještě od barvy

Případ se bude projednávat ve zkráceném přípravném řízení. Škoda na poškozených fasádách domů a stánku trafiky je majiteli předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám