Hlavní obsah

Poslanec Schwarz byl znovu zproštěn obžaloby kvůli zásahu v mosteckém bytě

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most
Aktualizováno

Okresní soud v Mostě už podruhé zprostil poslance a šéfa mosteckých strážníků Bronislava Schwarze (Severočeši.cz, zvolený za ANO) obžaloby ze zneužití pravomoci a porušování osobní a domovní svobody. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce se na místě odvolal. Případem se tak bude znovu zabývat krajský soud.

Foto: anobudelip.cz

Poslanec hnutí ANO Bronislav Schwarz.

Článek

Schwarz měl údajně v lednu roku 2006 coby vedoucí obvodního policejního oddělení v Mostě vniknout do mosteckého bytu, kde policie posléze objevila přístroj na výrobu drog. Údajně nechal přítomné spoutat a bez povolení byt prohledal. Několik svědků vypovědělo, že je policisté donutili lehnout si na zem a mířili na ně zbraní.

„Jsem rád, že to takhle dopadlo, že soud rozhodl spravedlivě. Především je to však signál pro všechny slušné a pracovité policisty, že se nemají bát v mezích zákona zasáhnout proti různým živlům, na které nic než policejní zákrok neplatí. Přesně tak jsem tehdy činil já,“ řekl Právu Schwarz. „Zachoval bych se stejně jako řadový občan, velitel městské policie nebo poslanec,“ dodal.

Vyjádření mosteckého soudu Právo zjišťuje.

Chvojka kvůli jeho kauze opustil komisi

Za celým případem podle Schwarze stojí politická rivalita. Obviněn byl totiž až v době, kdy od celé události uběhly čtyři roky. „Jsem přesvědčen, že moje stíhání bylo na něčí zakázku," dodal Schwarz.

Schwarzovo trestní stíhání vadilo sociálnímu demokratovi Janu Chvojkovi natolik, že minulý týden kvůli tomu opustil sněmovní vyšetřovací komisi, která byla zřízena ke kauze předražené karty opencard. Schwarz totiž tuto komisi vedl. [celá zpráva]

Okresní soud v Mostě už Schwarze jednou obžaloby zprostil. Odvolací soud však rozsudek zrušil a vrátil kauzu k dalšímu projednání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám