Hlavní obsah

Syn pět let týral matku, škrtil ji, když mu nechtěla dát na pivo

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starý Plzenec

Ve vazbě skončil 23letý mladík ze Starého Plzence, který podle policie pět let psychicky i fyzicky týral svoji 51letou matku, se kterou bydlel. Žena začala mít se synem problémy poté, co nedokončil školu a odmítal chodit do práce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Matka  mu sdělila, že jej nemůže živit, a i s ohledem na jeho chování vůči ní mu oznámila, že si dále nepřeje, aby bydlel v jejím domě. Na to mladík reagoval tak, že pokud mu nebude dávat peníze a nenechá jej u sebe bydlet, zabije ji a podpálí dům,“ uvedla policistka Hana Štefflová.

Další soužití se synem pak bylo pro matku doslova peklem. „V případech, kdy mu odmítla vyhovět, ji mlátil, škrtil  nebo vyhrožoval bajonetem, kterým bodal do nábytku a zdí bytu. Stále častěji jí hrozil zabitím, přičemž detailně popisoval způsob smrti, kdy sliboval velmi pomalou a bolestivou likvidaci. Žena vždy z obavy o své zdraví a život synovi vyhověla,“ pokračovala Štefflová.

Týraná žena policistům vylíčila několik případů, kdy byla synem bita a škrcena jen pro to, že mu nemohla či nechtěla dát 12 korun na pivo. „Po posledním ataku z minulého čtvrtka musela utéci z domu, když ji mladík opět brutálně napadl, kopal ji do celého těla a několikrát praštil do hlavy tvrdým předmětem,“ pokračovala Štefflová.

Mladík je stíhán pro zvlášť závažný zločin loupež a zločin týrání osoby žijící ve společné domácnosti, za které mu hrozí trest až 10 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám