Hlavní obsah

Soud řeší útok nožem na muže. Motivem prý bylo, že se nemyl

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajský soud v Ostravě se začal v pondělí zabývat tragickým opileckým incidentem mezi obyvateli ubytovny v Orlové-Porubě. Na lavici obžalovaných usedl Roman Orávik, který útokem nožem na svého spolubydlícího řešil to, že se napadený muž nemyl a zapáchal. Státní zástupkyně útok hodnotí jako ublížení na zdraví s následkem smrti. Incident se odehrál loni 25. července po 22. hodině na pokoji ubytovny.

Foto: Aleš Honus, Právo

Roman Orávik v pondělí u Krajského soudu v Ostravě

Článek

„V rámci opilecké agrese sycené aktuálním konfliktem ohledně nedodržování hygieny ze strany poškozeného obžalovaný napadl kuchyňským nožem svého spolubydlícího,“ uvedla státní zástupkyně Brigita Bilíková s tím, že Orávik svého kamaráda bodl do ramene a způsobil mu zranění, se kterým byl převezen do nemocnice.

„Přes poskytnutou lékařskou pomoc zemřel na úrazově krvácivý šok při masivním zakrvácení do levé poloviny dutiny hrudní,“ dodala státní zástupkyně. Přesný motiv útoku se už asi nepodaří zjistit, muž se ale nechal již dříve slyšet, že mu vadilo, že se jeho spolubydlící nemyje a zapáchá.

„Oba žili na velice nízké sociální úrovni, oba do značné míry požívali alkohol a v danou chvíli byli velmi opilí. Co bylo motivem, není úplně jasné, ale rozhodně šlo o velmi banální záminku,“ dodala Bilíková.

Ani stopa lítosti

Muž při svém pondělním výslechu nedokázal popsat, co se v osudný den na pokoji ubytovny odehrálo. V jeho výpovědi nebyla patrná ani stopa lítosti po zmařeném životu. „Šel jsem s nožem, potom jsem ucítil náraz a on řekl au,“ vypověděl Orávik zcela chladným hlasem. Rozsudek by mohl padnout ještě v průběhu tohoto týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám