Hlavní obsah

Řidič v Ostravě obrátil mitsubishi na bok a zastavil tramvaje

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velkém štěstí může hovořit řidič automobilu Mitsubishi Colt, který v neděli odpoledne havaroval na ostravské Ruské ulici vedle hokejové ČEZ Arény. Vůz „položil“ na bok a tramvajovou dopravu mezi Zábřehem a Vítkovicemi tak zastavil na více než hodinu.

Foto: HZS

Nehoda na tramvajových kolejích v Ostravě

Článek

Nehoda se stala přibližně ve 14:40. „Řidič a spolujezdkyně skončili s autem na levém boku napříč v kolejišti u tramvajové zastávky, vyvázli však bez viditelných zranění. Na chodník zastávky uniklo jen minimum provozních kapalin. Na jejich likvidaci použili hasiči sorbent,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS

Auto odstranil až jeřáb.

Zpět na kola postavil auto vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon. „Hydraulickým ramenem otočil colt na kola a přenesl jej přes zábradlí u zastávky přímo na plošinu vozidla odtahové služby,“ popsal mluvčí.

Než hasiči koleje uvolnili, jezdila místo tramvají náhradní autobusová doprava. Přibližně půlhodinu byla po vypnutí trolejí nehybná doprava také na nedaleké křižovatce ulic Ruská a Závodní.

Příčina nehody se vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám