Hlavní obsah

Kvůli miliardovým podvodům s benzínem zadrželi patnáct lidí

Právo, Josef Koukal

Jeden z největších případů krácení daně z přidané hodnoty za poslední rok odhalili kriminalisté z protikorupčního útvaru (ÚOKFK). Kvůli daňovému úniku za 2,3 miliardy korun zadrželi ve středu patnáct lidí, všem navrhují vazbu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté ve spolupráci s Vrchním státním zastupitelstvím v Olomouci od středečního rána prováděli na celém území České republiky úkony trestního řízení, které souvisely s rozsáhlým krácením DPH při obchodováním s pohonnými hmotami. Škoda způsobená České republice byla předběžně vyčíslena na přibližně 2,3 miliardy korun,“ sdělil Právu mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Kriminalisté ÚOKFK provedli 16 domovních prohlídek a devět prohlídek jiných prostor.

„V současné době k uvedenému případu můžeme uvést, že došlo k zadržení celkem 15 osob, které byly následně obviněny z trestného činu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby spáchaného ve prospěch organizované zločinecké skupiny a z trestného činu účast na organizované zločinecké skupině,“ podotkl Ibehej.

Státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci (VSZ) ve čtvrtek 20. března 2014 podal na všechny obviněné osoby návrh na vzetí do vazby.

Na případu s kriminalisty ÚOKFK a státními zástupci VSZ v Olomouci podle mluvčího spolupracovali i pracovníci dalších útvarů Policie ČR a ministerstva financí.

Reklama

Výběr článků

Načítám