Hlavní obsah

Při požáru na Semilsku uhynuly dvě krávy

Právo, lz
Sklenařice, Semily

Zatím nejednoznačná je příčina vzniku požáru, který vypukl v pátek, necelou hodinu po půlnoci, v obci Sklenařice na Semilsku. Hořet začalo roubené hospodářské stavení a chlév, v němž v té době byly ustájeny krávy. Dvanáct se jich podařilo zachránit, dvě bohužel uhynuly. Škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 1,2 miliónu korun.

Foto: HZS Libereckého kraje

S požárem stavení ve Sklenařicích bojovalo osm hasičských jednotek.

Článek

„Celkem osm jednotek s devíti cisternovými automobilovými stříkačkami bojovalo s požárem až do rána,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. A dodala, že jedenáct krav stihl majitel vyvést ven ještě před jejich příjezdem. Pomáhali mu policisté, kteří jeli náhodou kolem.

Požár se však rychle šířil a tři zvířata zůstala uvnitř. „Plameny šly po chvíli již střechou ven a pro zbylá zvířata se mohli hasiči vrátit až po částečném uhašení požáru. Jednu z krav se podařilo ještě zachránit a vyvést, zbylé dvě uhynuly,“ řekla.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hořící stavení ve Sklenařicích zaměstnalo v noci hasiče na Semilsku.

Roubené hospodářské stavení nebylo trvale obývané. Jedna jeho část sloužila pro uskladnění krmiva pro zvířata. Oba objekty zasažené požárem hasiči ještě dlouhou dobu dohašovali, rozebírali celé podkroví a vyklízeli uskladněné seno a slámu.

„Kromě hasebních prací se hasiči soustředili také na ochlazování další chalupy, která stála jen metr od požárem zasažených objektů. To se hasičům s nasazením všech sil podařilo. Kolem šesté hodiny ranní se jednotky postupně začaly vracet na základny,“ doplnila informace Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hořící stavení ve Sklenařicích zaměstnalo v noci hasiče na Semilsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám