Hlavní obsah

Aby měl na automaty, pobodal dvě ženy. Jednu i znásilnil

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Potřeboval peníze na živobytí a automaty. To byla motivace zatím netrestaného jednačtyřicetiletého muže z Brna pro to, aby se vydal na dráhu zločinu. Za oběť mu padly dvě ženy, obě bez varování bodl nožem a okradl. Jednu z nich navíc znásilnil. Násilníka v těchto dnech dopadli brněnští kriminalisté a soud už ho poslal do vazby. Hrozí mu až deset let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První útok spáchal muž v únoru před vchodem do domu v Šaumannově ulici v Brně. Přistoupil tam k osmadvacetileté ženě a bez varování jí vrazil nůž do pravého boku. Zraněné oběti pak sebral kabelku s osobními věcmi a asi dvěma tisíci korunami.

Začátkem března zaútočil znovu. V brzkých ranních hodinách potkal na zastávce MHD v Brně-Vinohradech pětapadesátiletou ženu pod vlivem alkoholu. „Požadoval po ní sex, když to žena odmítla, opět neváhal použít nuž a bodl ji do levého boku. Následně ji odtáhl do prostoru mezi garážemi, znásilnil ji, poté sebral kabelku a z místa utekl,“ prohlásila policejní mluvčí Andrea Straková.

„Muže se podařilo vypátrat na základě jeho popisu, který kriminalisté získali. Oběma ženám způsobil bodnou ránu hlubokou asi osm centimetrů. Nůž naštěstí v obou případech minul důležité orgány v těle,“ dodal kriminalista Pavel Kříž.

Reklama

Výběr článků

Načítám