Hlavní obsah

Pitr nemusí do vězení, soud mu odpustil zbytek trestu

Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 6 pravomocně prominul podnikateli Tomáši Pitrovi na jeho žádost zbytek trestu. Nemusí si proto odsedět zbývající část souhrnného čtyřletého trestu, který mu v prosinci uložil pražský vrchní soud za daňové úniky z roku 1994. Informovala o tom ve čtvrtek Česká televize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Pitr u soudu

Článek

"Pan Pitr si rozhodnutí soudu osobně převzal. Na místě jsme se vzdali opravných prostředků a totéž učinila i státní zástupkyně, takže rozhodnutí je pravomocné," uvedl Pitrův advokát Jan Křivánek a doplnil, že podnikatel dostal čtyřletou zkušební dobu.

V minulosti už Pitr za mřížemi strávil dva a půl roku. V roce 2007 utekl mimo republiku, v roce 2010 byl zadržen ve švýcarském Svatém Mořici.

Soud Pitrovi v prosinci pravomocně uložil také pětiletý zákaz působit ve statutárních orgánech firem. Podnikatel se tehdy vyjádřil, že tento trest mu příliš nevadí, protože podniká i v zahraničí, kde ho zákaz limitovat nebude. Už tehdy také uváděl, že požádá o podmíněný odklad nástupu do vězení.

"Když to dobře dopadne, budu žít s podmínkou další tři až pět let," odhadl tehdy. Pitr vždy trval na tom, že je nevinný. Podle něj bylo pro soud těžké správně vyhodnotit někdejší situaci i proto, že daňové zákony se často měnily.

Reklama

Související témata:

Související články

Pitra a Provoda čeká další soud

Podnikatelé Tomáš Pitr a Miroslav Provod znovu usednou na lavici obžalovaných. Pražský městský soud se bude 18. června opětovně zabývat jejich údajnými...

Výběr článků

Načítám