Hlavní obsah

Z tabákového odpadu řezali kuřivo do cigaret, ošidili stát o 15 miliónů

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští policisté zadrželi skupinu mužů, která do Česka dovážela tabákové listy a tabákový odpad z Rakouska a Itálie, pak je hlavně ve stodolách řezala na tabák a načerno jako kuřivo prodávala po celé republice. Stát tak přišel na daních z osmi tun tabáku o téměř 15 miliónů korun.

Článek

Trojice zločinců ve věku 37, 45 a 49 let z Ostravy, Novojičínska a Frýdecko-Místecka je už ve vazbě. Hrozí jim až desetileté vězení za zvlášť závažný zločin krácení daně, poplatku a podobné platby. Podle celníků měl být členem zločinecké skupiny ještě další muž, který však zatím nebyl obviněn.

„Materiál pak většinou ve stodolách u rodinných domků na více místech Moravskoslezského kraje řezali a balili. Jako tabák určený pro balené cigarety pak balíčky prodávali na černém trhu. Skupina si počínala velmi sofistikovaně a skrytě,“ sdělil médiím v pátek dopoledne Martin Válek z vedení moravskoslezské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám