Hlavní obsah

Ujíždějícímu řidiči v kradené dodávce zatarasili policisté cestu kamiónem

Právo, Patrik Biskup
Domažlice

U Staňkova na Domažlicku skončila úterní noční honička německých a českých policistů s řidičem dodávky ukradené v Německu. Zastavit se jim ho podařilo až poté, co nechali silnici zatarasit kamiónem.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Dodávka zastavila těsně před kamiónem.

Článek

„Stál jsem na odpočívadle a připravoval se ke spánku. Přijeli policajti a požádali mě, jestli bych nemohl rychle zablokovat silnici, že jejich kolegové pronásledují řidiče, který nechce zastavit. Tak jsem se postavil napříč silnicí a vzápětí se přiřítila dodávka. Její řidič na poslední chvíli zabrzdil, vyskočil ven a utíkal do pole. Policisté ho pak pronásledovali,“ řekl Právu na místě šofér kamiónu.

Přiznal, že měl trochu strach. Přesto ale ve voze zůstal „Dodávka zastavila asi tři metry od kabiny. Oddychl jsem si, náklaďák mám totiž fungl nový,“ dodal.

Zloděje vozidla policisté brzy chytili. Jednalo se o muže z Polska.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Dodávku ukradl Polák v Německu.

„Německá policie pronásledovala odcizené vozidlo Volkswagen Crafter po dálnici D 5 směrem do Čech. Řidič sjel z dálnice u Ostrova u Stříbra a pokračoval na Holýšov. Za Staňkovem zastavil a byl zadržen hlídkou,“ uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že do akce byl nasazen i vrtulník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám