Hlavní obsah

Sebevražda nebo smrtelný pád z okna. I takový byl Silvestr v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Silvestrovská noc v Praze přinesla několik vážných událostí. Policisté řešili sebevraždu ženy, která skočila z okna po hádce s manželem, nebo smrtelný pád z okna v centru města. Záchranáři za pomoci hasičů museli také pomáhat vážně zraněné mladé dívce, která spadla při přeskakování z balkonu na balkon. Uvedla to mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Silvestrovské oslavy v centru Prahy.

Článek

Operátoři tísňové linky podle Zoulové museli řešit během noci zvýšený počet telefonátů. „Lidé oznamovali především potyčky, výtržnosti, neshody či smrtelné úrazy v souvislosti s nadměrným požíváním alkoholu,“ řekla Zoulová.

Ještě před půlnocí vyústila potyčka mezi manžely v Praze 10 v sebevraždu 45leté ženy. Skočila z okna ve třetím patře domu.

Další smrtelný úraz dosud policisté vyšetřují. V Petrské ulici v centru města vypadl z okna ve třetím patře muž. „Utrpěl četná zranění neslučitelná se životem,“ poznamenala mluvčí. Muž měl podle ní také bodnořezné poranění na boku, které mohlo být způsobeno proskočením okna. Protože byla v té době v bytě větší skupina lidí, policie nevylučuje, že za smrt může někdo další.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Úklid po silvestrovských oslavách 1. ledna na Václavském náměstí v Praze.

V Praze 3 v Jagellonské ulici kolem půlnoci parta mladých lidí posilněná alkoholem přeskakovala z balkonu na balkon. Jedenadvacetiletá dívka sportovní výkon nezvládla a propadla světlíkem. Při pádu z pátého patra si zlomila nohu. Vyprostit ji museli hasiči za pomoci lezecké výbavy.

Zadrželi prodavače drog

Nad ránem záchranáři zasahovali v Praze 5, kde se legálně drženou zbraní postřelil devětatřicetiletý muž. Podle Zoulové si poranil nohu.

Policisté také na Václavském náměstí během noci zadrželi několik pachatelů trestné činnosti. „Mezi nejvýznamnější úspěch policie řadí zadržení devětatřicetiletého Nigerijce, který nabízel kolemjdoucím drogy. Cizinec měl u sebe neobvykle velké množství drog, jednalo se o více než 26 gramů marihuany a téměř 25 gramů kokainu,“ řekla Zoulová. Hodnota drogy byla podle odhadů kriminalistů téměř 60 tisíc korun. Chvíli před ním skončil na policejní služebně jeho krajan s podobným množstvím marihuany.

Foto: Novinky

Drogy a bankovky nalezené u zadrženého muže.

Pražští hasiči kromě pomoci zraněné dívce řešili především drobnější požáry způsobené pyrotechnikou. Hasili koše či kontejnery ale také túji nebo adventní věnec. Před půlnocí zaznamenali deset výjezdů souvisejících s oslavami konce roku, od půlnoci do 7:00 pak měli 28 případů. Některé z nich ale byly plané výjezdy. Podle mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové měli celkem hasiči od úterního do středečního rána 50 výjezdů. „Silvestr roku 2013 tedy nijak nevybočuje z průměru let minulých,“ poznamenala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám