Hlavní obsah

Vykradl čtyři auta a s pátým odjel, při zadržení srazil policistu

Právo, ner
Chrudim

Couvajícím autem odhodil mladý zloděj o Vánocích v Chrudimi policistu na chodník. Naštěstí pro policistu i mladistvého delikventa nebyl policista vážně zraněn.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Díky tomu, že jeden z obyvatel Palackého třídy v Chrudimi nemohl v brzkých ranních hodinách spát, dopadli policisté muže podezřelého z vloupání do čtyř aut a krádeže dalšího vozu.

„Když se podíval z okna, uviděl mladíka, který se postupně vloupal do několika zaparkovaných vozidel. Neváhal a zavolal policii. Mladík Škodou Felicia mezitím odjel. Oznamovatel uvedl směr odjezdu a operační důstojníci zalarmovali nejbližší hlídku. Ta auto zahlédla na křižovatce ulic Škroupova a B. Martinů, kde řidič stál a telefonoval. Na výzvu k vystoupení údajně zareagoval zařazením zpátečky a prudkým couváním. Policista byl odhozen přes kapotu na chodník,“ popsala událost mluvčí policie Eva Maturová.

Mladík měl u sebe při zadržení plynovou pistoli, při podrobnější prohlídce parkoviště policie zjistila, že si otevřel a prohledal ještě čtyři další škodovky. Už byl obviněn z několika trestných činů.

„Násilí proti úřední osobě, krádež a neoprávněné užívání cizí věci, za což trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody se čtyřletou horní hranicí. Vzhledem k jeho věku se ale nejvyšší možný trest bude krátit na polovinu,“ připustila Maturová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám