Hlavní obsah

Policisté žádají o pomoc v případu zavražděného Romana Housky

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případné svědky žádají policisté o pomoc v případu zavražděného chomutovského podnikatele Romana Housky. Zatím neznámý vrah ho několika ranami z pistole zastřelil minulé pondělí večer v garáži jeho bydliště v chomutovské ulici Kamenný vrch.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Kriminalista Martin Charvát ukazuje okolí místa činu na mapě.

Článek

Policisté vyzývají všechny lidi, kteří se 18. listopadu mezi 17. a 19. hodinou pohybovali v okolí ulice Kamenný vrch, aby se ozvali policistům na linku 158.

„Jedná se zejména o možné svědky, kteří okolo místa projížděli po silnici Chomutov–Jirkov nebo se pohybovali v lesoparku Kamenný vrch,“ řekl kriminalista Martin Charvát.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Vila s garáží, před kterou bylo nalezeno tělo zavražděného Housky.

Na případu pracuje společný tým krajských kriminalistů a policistů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Policisté ve čtvrtek v Ústí nad Labem potvrdili již dříve známé skutečnosti, že byl Houska zastřelen v garáži, jeho tělo bylo přikryté plachtou a nalezl ho jeho známý, který za ním přijel na domluvenou schůzku. Zavražděný Houska má mít v pátek v Chomutově pohřeb.

Vyhodnocují zajištěné stopy

Co vraždě předcházelo nebo jaký byl motiv pachatelova jednání, policisté prozradit zatím nechtějí. Podle Charváta se ale zabývají i dříve medializovanými verzemi, jako jsou dotace a půjčování peněz. Mimo těchto verzí jsou však stanoveny i další. Nyní kriminalisté vyhodnocují velké množství zajištěných stop.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Roman Houska na archivním snímku z roku 2005

Na dotazy novinářů policisté na čtvrteční tiskové konferenci nemohli odpovídat. „Stále platí, že v této věci poskytuje informace Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem, které si vyhradilo výhradní právo podávat informace,“ řekla krajská policejní mluvčí Jana Matonohová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám