Hlavní obsah

Části ženského těla do Vltavy vhodili v Chuchli, nejspíš u veslařského klubu

– Praha

Kriminalisté na základě odborných expertiz upřesnili popis ženy, jejíž části těla našli v první polovině října u Vltavy. Zavražděná měla na tříslech zbytky ochlupení světlé barvy a na stehnech strie, což může svědčit o velkém úbytku váhy. Části těla byly do vody pravděpodobně vhozeny ve stejnou dobu. Na policejním webu o tom v neděli informovala pražská policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté u Barrandovského mostu v Praze ohledávají místo nálezu lidského trupu. Archivní snímek

Článek

Na pravé ruce a noze měla zavražděná krátce rovně střižené nehty. Z prstů pravé ruky kriminalisté zajistili daktyloskopické otisky, které ale nepotvrdily shodu s otisky zavedenými v systému policie, doplnila mluvčí.

Detektivové už znají pravděpodobné místo, kde byly části lidského těla vhozeny do Vltavy. Bylo to zhruba v místech křížení ulic Zbraslavská a Strakonická, s největší pravděpodobností na úrovni veslařského klubu, uvedla Jeřábková.

Policie uvedla, že žena byla světlé pleti, ve věku 20 až 40 let, střední postavy a vysoká asi 169 až 175 centimetrů. Na pravé straně podbřišku měla jizvu po operaci slepého střeva. Dalším poznávacím znamením by mohlo být to, že žena měla v pupíku náušnici – takzvaný piercing – a velikost nohy číslo 41. Na nalezených částech těla nebylo tetování.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Vltavě byla nalezena část lidského tělaVideo: Jiří Forman, Novinky

První část těla – nohu – objevil ve středu 9. října trenér z veslařského klubu u Strakonické ulice. Ve čtvrtek po poledni byli policisté přivoláni k Barrandovskému mostu, kde na smíchovské straně Vltavy leželo torzo těla. Vpodvečer pak při prohledávání okolí našli igelitový pytel s jinou částí lidského těla.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve veslařském klubu našli nohuVideo: Jiří Forman, Novinky

V pátek 11. října přibyly v okolí Barrandovského mostu další tři nálezy. Sedmou část těla, lidskou nohu, policisté našli 26. října nedaleko Barrandovského mostu. Potvrdit to ale musí soudní pitva.

Obdobný případ řešili pražští kriminalisté už před dvěma lety a dodnes u něj není zřejmá totožnost oběti ani pachatele. Části ženského těla se podobně jako v aktuální kauze našly zabalené v igelitových pytlích, mrtvé bylo kolem 50 let a podle typu zubní náhrady pocházela zřejmě ze Slovenska nebo jiné země na východ od Česka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám