Hlavní obsah

Za smrt čtyř dívek na rallye v Lopeníku byl obžalován 22letý hlídač tratě

– Uherské Hradiště • Aktualizováno
Právo, ČTK, Aleš Fuksa

Okresní státní zastupitelství v Uherském Hradišti obžalovalo z usmrcení z nedbalosti a těžké újmy na zdraví 22letého traťového komisaře z Lopeníku na Uherskobrodsku. Právě on dohlížel na průběh rallye, při níž zemřely čtyři dívky. Hrozí mu až šest let vězení.

Kamery v autech natočily, co předcházelo tragédii při rallye v Lopeníku.

Článek

Jak policie, tak státní zastupitelství potvrdilo, že vina organizátorů závodu nebyla prokázána. Informaci Právu potvrdil státní zástupce Tomáš Pindur. Soud začne předběžně za tři měsíce.

Mladý traťový komisař prošel před závody veškerým školením, ale v době tragické nehody nestál v místech, která měl určená. Navíc k sobě nechal přijít skupinku mladých lidí včetně své přítelkyně, které se věnoval.

Podle policie ale nechyboval jen mladý traťový komisař, ale "do jisté míry udělaly chybu i divačky, když porušily předpisy a šly blíže k trati".

Videozáběry rallye v Lopeníku. Archivní video

Tragédie se stala loni 10. listopadu při automobilovém závodu Autogames RallyShow Uherský Brod. Při nehodě vozu byla těžce zraněna také dvaapadesátiletá žena. Dívky ve věku 7, 18, 18 a 20 let střet nepřežily.

Těsně po události se nejelo několik soutěží rallye. Český Svaz rallye také posílil bezpečnostní opatření. Pořadatelé například jednotně značí okolí tratí, obyvatelé obcí jsou upozorňováni na konání závodů a byl také snížen výkon některých typů závodních aut.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám