Hlavní obsah

Falešná policistka okrádá v Mostě důvěřivé seniory

Právo, koc

V Mostě řádí falešná policistka, která okrádá důvěřivé seniory. Dvakrát během čtyř dnů oslovila důchodce s tím, že při nákupu platili falešnou bankovkou. Když jí senioři svěřili peníze k údajnému prověření, rychle zmizela.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Minulý pátek dopoledne oslovila neznámá žena v parku seniora, který si po vyzvednutí důchodu zašel nakoupit. Vyrukovala na něj s historkou, že v supermarketu zaplatil falešnou bankovkou.

„Požádala o jeho doklady a chtěla vidět i ostatní bankovky. Uvedla, že je od policie a podstrčila mu nějakou průkazku, zřejmě vlastnoručně vyrobenou. Seniorovi pak řekla, že pravost bankovek musí prověřit, aby na ni v parku počkal,“ informovala právo mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

S bankovkami zmizí

V pondělí si zlodějka vyhlédla starší manželský pár, zazvonila u dveří jejich domova a představila se jako policistka. „Vnutila se do domácnosti a překvapené dvojici uvedla, že zjistila, že muž platil v supermarketu poblíž hlavní pošty falešnou bankovkou," uvedla Světláková.

Překvapený muž sice oponoval, že v obchodě platil jen mincemi, přesto ženě všechny bankovky ukázal. „Ta je předala svému kolegovi a pak požádala oba seniory, aby se oblékli, že na ně počkají před domem. Tam však nebyli, odešli i s bankovkami,“ popsala Světláková další z triků podvodníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám