Hlavní obsah

Inspekce obvinila policistu z Jablonecka z nedovoleného ozbrojování

– Velké Hamry

Z nedovoleného ozbrojování obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) dvaatřicetiletého policistu z Jablonecka. Uvedla to mluvčí inspekce Radka Sandorová. Policistovi hrozí až pět let vězení.

Foto: Generální inspekce bezpečnostních sborů

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřování se koná na svobodě, policista ale své povolání nadále vykonávat nebude. „Služební funkcionář ho zprostil výkonu služby až do pravomocného rozhodnutí soudu,“ sdělila krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Inspekce v policistově bytě ve Velkých Hamrech zasahovala 12. března. Hasiči tehdy z panelového domu evakuovali 30 lidí a uzavřeli okolí domu.

Muž měl v bytě údajně i silně výbušný pentrit, který se používá k výrobě rozbušek a detonátorů a také k výrobě tříštivých náloží menších kalibrů. Inspekce ale zatím nechce říci, co u muže doma konkrétně našla. „Do uzavření vyšetřování není možné zveřejnit výsledky expertíz,“ řekla Sandorová.

Inspekce zadržela policistu, který měl v bytě chemické látkyVideo: Generální inspekce bezpečnostních sborů

Inspekce krátce po březnovém zásahu zveřejnila video z prohlídky bytu. Na něm je vidět, že policista uchovával jakýsi bílý prášek v dózách a sáčcích, které měl ukryté v kufru. Podle videa měl muž doma také minimálně pět granátů. Ze záznamu ale není zřejmé, zda jsou pravé, nebo jde o atrapy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám