Hlavní obsah

Muž vylezl na vlak a zasáhl ho proud. Ohořelý ještě odešel do depa

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Když tam stojí vagón s plošinou na opravu a montáž trolejového vedení, tak to asi nebude pod proudem. Možná to si řekl sedmadvacetiletý muž, který v neděli před třináctou hodinou vylezl na odstavený železniční vůz na břeclavském nádraží. S popáleninami na polovině těla skončil v nemocnici.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vozy se speciální plošinou na střeše slouží pro opravy a instalaci trolejového vedení.

Článek

„Čekal jsem na příjezd vlaku z Rakouska, kde jsem měl střídat strojvedoucího. Čekal tam i mladý muž, který si chtěl můj vlak s dvojicí lokomotiv vyfotit. Najednou se od soupravy dráteníků ozvala rána a fotograf uviděl na zemi hořícího muže,“ řekl Právu strojvedoucí Josef Bachan.

Na místo vyrazili záchranáři. Než se dostali k místu úrazu, bylo zapotřebí odjet s jedním vlakem mimo nástupiště. Zraněný muž v tu chvíli na místě nebyl. Podlezl soupravu a pěšky šel do nedalekého depa. Tam se o něj starali železničáři, než na místo dorazili hasiči a zdravotníci.

Vzhledem k rozsáhlým popáleninám, jež jsou podle zdroje Práva zhruba na 54 procentech těla, jej uvedli do umělého spánku. „Ten chlapík přišel do depa a byl celý ohořelý. Nedalo se ani poznat, co má na sobě,“ potvrzují železničáři.

Skončil na popáleninovém centru. „Cizí zavinění je v tuto chvíli vyloučeno. Vyslechli jsme svědky události a zjišťujeme, proč muž na soupravu lezl,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám