Hlavní obsah

Mladá řidička v Praze způsobila hromadnou nehodu

Praha
Aktualizováno

Hromadná nehoda sedmi aut uzavřela v sobotu odpoledne pražskou Strakonickou ulici v blízkosti Zbraslavi. Lehce zraněni byli při nehodě čtyři lidé, řekla mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová. Čtyřproudá výpadovka byla v místě nehody zcela neprůjezdná, policie odkláněla dopravu na Zbraslav a Pražský okruh. Silnice byla otevřena před půl čtvrtou.

Článek

Nehoda se stala krátce po 13:00 ve směru z centra Prahy. „Podle prvotních informací měla jet tři sportovní vozidla vysokou rychlostí a v místě zúžení vozovky řidička sportovního vozidla maserati s největší pravděpodobností nedobrzdila a ve vysoké rychlosti narazila do pěti vozidel jedoucích před ní,” uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Řidiči sportovních aut bugatti a ferrari poté zastavili u krajnice a nyní spolupracují s policisty. Všichni čtyři zranění, mezi nimiž je dvouleté dítě a 26letá řidička z Ruska, která nehodu zavinila, byli převezeni do nemocnice, dodala mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Policie prověřovala i možnost, že se řidiči účastnili nelegálního závodu, tato informace se ovšem nepotvrdila. Zatčen byl ale osmadvacetiletý spolujezdec řidičky maserati, který údajně pobývá v České republice nelegálně.

Reklama

Výběr článků

Načítám