Hlavní obsah

Auto plné dětí narazilo do stromu, čtyřleté převezl vrtulník do nemocnice

– Bruntál • Aktualizováno
Právo, hon

Řidička a čtyři děti se ve čtvrtek večer zranily při nehodě osobního automobilu ve Vrbně pod Pradědem na Bruntálsku. Nehodu vyšetřuje policie, příčinou je zřejmě nezvládnutí řízení rychlého auta.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Opel plný dětí narazil do stromu

Článek

„Žena a děti ve věku od čtyř do 12 let skončily po nárazu do vzrostlého stromu s různě závažnými zraněními. Nejmladší dítě museli hasiči z automobilu vyprostit,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Nehoda se stala po půl osmé večer a na místo vyrazili dvě jednotky hasičů, policisté a záchranáři. „Hasiči vyprostili z auta čtyřleté dítě, zaklíněné nohama pod palubní deskou, a zabezpečili vozidlo před požárem. Asistovali záchranné službě při ošetřování zraněných,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Opel plný dětí narazil do stromu

Pětapadesátiletá řidička utrpěla poranění hlavy, horní končetiny a břicha. Po ošetření zranění a podání nezbytných léků byla převezena do nemocnice v Krnově na urgentní příjem.

Nejvážněji zraněn byl čtyřletý chlapec, který byl po nehodě v bezvědomí. Do nemocnice ho přepravil vrtulník.

”Další chlapec ve věku 12 let se záchranáři komunikoval. S podezřením na poranění dutiny břišní byl po ošetření na místě převezen na urgentní příjem nemocnice v Krnově. Zde vyšetřující lékař rozhodl o nutnosti transportu na specializované pracoviště v Ostravě,“ uvedl mluvčí záchranky Ladislav Lang.

Také další děti, dvě zraněné dívky (ročník 2004 a 2009), byly při příjezdu záchranářů při vědomí. „Obě byly po ošetření převezeny na urgentní příjem nemocnice v Krnově,“ dodal Lang.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám