Hlavní obsah

Kamarádovi pomáhal s udušením v autě, hrozí mu vězení

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelouč

Drsný, složitý, ale naivní plán vymysleli dva sotva zletilí kamarádi z Přelouče. Jeden měl spáchat sebevraždu udušením výfukovými zplodinami, druhý tomu měl přihlížet a po dokonání činu vrátit auto nic netušící majitelce, která jim je zapůjčila jen ke krátkému výletu. Podle evropských právních zvyklostí „neznalost zákona neomlouvá“, proto ochotnému „příteli ve chvílích nejtěžších“ hrozí soud a vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Společně odjeli zapůjčeným automobilem na odlehlé místo, kde zavedli hadici z výfuku do vozidla, jeden z nich se v autě zavřel a doslova čekal na smrt. Jeho kamarád měl sedět vedle vozidla do chvíle, než jeho známý zemře, pak ho měl z automobilu vytáhnout, nechat v přírodě a automobil vrátil jejich kamarádce,“ popsala těžko uvěřitelný případ mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Auto v parku ale šťastně vzbudilo pozornost kolemjedoucí hlídky strážníků a ti na poslední chvíli sebevraždu kvůli nešťastné lásce překazili. Zavolali záchranku a podle informací Práva se tak stalo na poslední chvíli. „Muž je teď v péči psychiatrů,“ řekl bez dalších podrobností lékař.

„Trestní zákoník hovoří jasně: Kdo jiného pohne k sebevraždě nebo jinému k sebevraždě pomáhá, bude potrestán, došlo-li alespoň k pokusu sebevraždy, odnětím svobody až na tři léta,“ citovala pro Právo policistka Maturová.

Reklama

Výběr článků

Načítám