Hlavní obsah

Při výbuchu plynu na lodi zahynul její majitel

Praha

K hořící lodi vyjížděli v noci na úterý záchranáři pod Libeňský most v Praze. Hasiči museli loď přitáhnout ke břehu, následně na lodi nalezli torzo těla. Za výbuchem a následným požárem stála pravděpodobně špatná manipulace s plynovou lahví. Požár podle policie nesouvisí s povodněmi.

Foto: HZS Praha

Ohořelá loď na Vltavě

Článek

"Krátce před druhou hodinou ranní při práci na Vltavě velitel směny uviděl v dáli kouř a nahlásil na operační středisko požár, na místo vyjeli hasiči z Holešovic," informovala mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Zmíněná loď, která je zhruba osm metrů dlouhá a tři metry široká, byla ve slepém rameni Vltavy.

„Situace na místě byla komplikovaná v tom, že záchranné složky musely k ocelovému torzu lodi připlout na člunu a přitáhnout ho pak k břehu. Tam potom hasiči našli torzo těla. S největší pravděpodobností asi šedesátiletého majitele lodi,“ konstatovala mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: HZS Praha

Ohořelá loď na Vltavě

Totožnost zemřelého ale zatím potvrzena nebyla. Během dopoledne proběhlo ohledání místa výbuchu a požáru. Vyšetřovatelé se přiklání k závěru, že výbuch způsobila nesprávná manipulace s plynovou lahví. Příčinu úmrtí stanoví až nařízená pitva.

„Policisté tuto událost nespojují s povodňovou situací, která panuje v Praze,“ shrnula Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám