Hlavní obsah

U pražského letiště se srazil autobus Student Agency s kamiónem, zranilo se 21 lidí

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Autobus Student Agency se ve čtvrtek dopoledne srazil na silnici R7 u pražského Letiště Václava Havla s kamiónem. Hasiči museli vyprostit jednu ženu z autobusu, dalších 21 lidí se zranilo. Na místě zasahoval také vrtulník záchranné služby. Podle mluvčího Student Agency se kamión nejprve střetl s autem, které najíždělo na silnici, až následně do něj narazil autobus.

Nehoda autobusu a kamiónu na R7Video: Markus Krug, Novinky

 
Článek

„Oznámení jsme přijali v 10:13, autobus se na silnici R7 střetl s kamiónem. Hasiči vyprostili zaklíněnou osobu z autobusu a předali ji do péče záchranářům. Další asi desítka cestujících je v péči záchranné služby,“ řekla Novinkám mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

„Bylo ošetřeno a převezeno do nemocnic 21 cestujících, kteří měli převážně lehká zranění. Šlo o zhmožděniny a odřeniny. Jedna žena byla zraněna těžce, tu vrtulník převezl do vinohradské nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Záchranáři na místě nehody

V nehodě údajně figurovalo osobní auto

Podle mluvčího Student Agency Aleše Ondrůje autobus cestoval na lince Chomutov - Praha a bylo v něm 21 cestujících, jedna cestující byla vážně zraněna. "Ostatní cestující a posádka autobusu jsou podle aktuálních informací rovněž v preventivní péči lékařů a na vyšetřeních, a to s ohledem na jejich zdraví," řekl Ondrůj.

Na místě nehody zasahoval vrtulník Video: Novinky/infobiro.tv

„Podle informací od řidiče autobusu a dispečera k nehodě mohlo dojít tak, že z přivaděče ve směru od letiště na silnici R7 vjel osobní automobil, který vjel do jízdní dráhy před námi jedoucímu kamiónu. Ten se s osobním autem měl střetnout a do kamiónu následně narazil náš autobus,“ uvedl pro Novinky mluvčí Aleš Ondrůj s tím, že je to ale neoficiální verze. Přesné příčiny nehody vyšetřuje policie.

Mluvčí také sdělil, že všichni, co potřebují nějaké informace k nehodě, mohou využít linku 841 101 101. Ta byla speciálně posílena dalšími zaměstnanci.

Firma na místo vyslala náhradní autobus. "Cestujícím se omlouváme za způsobené nepohodlí a zranění a podnikáme veškeré kroky pro minimalizaci dopadů," uvedl Ondrůj.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Záchranáři na místě nehody

Nehoda se stala na sjezdu z druhého terminálu Letiště Václava Havla u odbočky na Ruzyň ve směru na D1. Silnice ve směru do Prahy byla víc než 4,5 hodiny uzavřena. Kolem 14:30 byly následky nehody odstraněny a rychlostní silnice zprůjezdněna. Provoz byl zčásti omezen také v druhém směru, hlavně po dobu záchranářských prací.

Foto: Jiří Forman, Novinky
Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám