Hlavní obsah

Muž, který vysílal záběry z vraždy své dcery v Jablonci přes Skype, u soudu nevypovídal

Právo, ČTK, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberecký krajský soud ve čtvrtek začal projednávat případ 64letého muže, který je obžalovaný z brutální vraždy své dvanáctileté dcery. Hororové záběry z umírání dívky přenášel prostřednictvím webové kamery přes Skype její zoufalé matce, která byla v té době pracovně v Saúdské Arábii. Tragédie se stala loni 15. září v ranních hodinách v Jablonci nad Nisou. U soudu muž odmítl výpověď.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Hlavní líčení s Milanem Torákem obžalovaným z vraždy jeho dvanáctileté dcery

Článek

Matka na dálku telefonicky zalarmovala sousedy, ale ti už brutální vraždě nedokázali zabránit. „Upozornila nás, abychom tam rychle šli, abychom zavolali policii a sanitku. Viděla, že ji tam vlastně zabíjí. Řekla mi, že to viděla,“ řekla tehdy sousedka.

V obžalobě je uvedeno, že muž dceři zasadil třiceticentimetrovým nožem 12 bodných ran do oblasti hrudníku. Zemřela na hemoragický šok.

Obžalovaný Milan Torák odmítl u soudu vypovídat. Četla se tedy jeho výpověď z přípravného řízení. Z té vyplynulo, že k hrůznému činu Toráka dovedla žárlivost.

„To, že jsem to udělal, je nepopiratelný fakt," sdělil Torák kriminalistům při výslechu. „Zatmělo se mi a pak jsem jenom viděl, jak tam Johanka leží,“ řekl policistům Torák, který si průběh násilného činu nepamatoval. Potvrdil, že před tragédií bral prášky proti úzkosti a vypil několik piv.

Byla důvodem žárlivost?

Před soudem také vypovídal nevlastní dívčin bratr, který tvrdil, že Torák žárlil bezdůvodně a už před tragédií vyhrožoval, že dítěti ublíží. „Tím, co udělal, chtěl ublížit matce,“ řekl.

Žena v cizině dlouhodobě pracovala jako zdravotní sestra. Vydělané peníze chtěla použít na rozjezd kariéry své dcery, považované za talentovanou zpěvačku.

Obžalovaný muž je stíhán vazebně. Pokud se dostaví všichni svědci a státní zástupkyně ani obhájce nebudou chtít další dokazování, rozsudek vynese senát už v pátek.

Muži hrozí 15 až 20 let vězení, nebo výjimečný trest od 20 do 30 let či doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám