Hlavní obsah

Tělo zavražděného podnikatele našli jen díky mobilu

Právo, rav

Policie našla v úterý tělo zavražděného pražského podnikatele Petra Vlacha (72) v okolí italského města Vahrn v Jižním Tyrolsku. Podařilo se jí to nikoli kvůli tomu, že by místo ostatků určil někdo z pěti zadržených a obviněných Čechů, ale podle informací Práva navedl policisty k tělu signál z mobilního telefonu.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Petr Vlach

Článek

Není zatím jasné, zda mobil patřil přímo Vlachovi, který ho měl údajně už den po svém zmizení, tedy 7. března, vypnutý, ale telefon lze lokalizovat i poté, co není v běžném provozu. Druhou možností je, že policisté našli možný úkryt těla díky zjištění, že v době vraždy z okolí místa pozdějšího nálezu těla telefonoval někdo z pěti podezřelých Čechů.

Zemřelý ležel podle italských médií v lese asi deset metrů od silnice u Schaldersu. Muž měl na sobě údajně značkový oblek a ležel na boku. Podle prvního ohledání zabila Vlacha chladnokrevná střelná rána do zátylku. [celá zpráva]

Společně s místními karabiniéry pátrali přímo na místě už od pondělí také čeští detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Vedení této jednotky míní sdělit podrobnosti o případu právě dnes na tiskové konferenci.

Střelce nikdo neoznačil 

Podle zjištění Práva detektivové ale do této chvíle nemají přesně jasno v tom, kdo z pěti obviněných z Vlachovy vraždy, sedících už ve vazbě, skutečně podnikatele zastřelil. Podezřívají však především bratrskou dvojici mužů ze Zlína, o které již Právo opakovaně informovalo a jež je mezi obviněnými.

Podezřelí sice začali minulý týden v pátek vypovídat a údajně se částečně přiznali k únosu a zbavení samotného poškozeného, nikdo z nich prý ale zatím neoznačil pachatele. Samotné pátrání po těle v Itálii bylo zahájeno na žádost českých detektivů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám