Hlavní obsah

Lupiči nedostali peníze, dívku bodli do břicha

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Zranění na břiše utrpěla devatenáctiletá žena v parku Michalské stromořadí v Olomouci poblíž mateřské školy. Poté, co dvojici mužů odvětila, že u sebe nemá peníze, které požadovali, jeden z nich ji bodl. O případu, který se stal v pátek odpoledne, informovala policie v pondělí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační fotografie

Článek

„Kolem 14.30 byla v pátek nalezena v parku žena s poraněním břicha. Následně byla převezena k ošetření do nemocnice. Při útoku neznámým pachatelem utrpěla bodné zranění bez zasažení životně důležitých orgánů,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

K útoku podle ní devatenáctiletá žena později uvedla, že byla oslovena v blízkosti mateřské školy dvěma muži ve věku kolem 25 let, kteří se jí zeptali, zda nemá peníze na cigarety.

"Žena odpověděla, že nemá a na to jeden z nich zareagoval slovy: ,Tak to máš smůlu‘ a bodl ji s největší pravděpodobností nožem do břicha. Po útoku odešli přes most k botanické zahradě,“ uvedla mluvčí.

Pátrání po dvou pachatelích

Policisté na případu pracují a prověřují různé vyšetřovací verze. Jeden z útočníků měl být podle napadené velmi vysoký, asi kolem dvou metrů, mohutné postavy. Na hlavě měl bílou čepici s kšiltem, tmavou bundu a riflové kalhoty, které měl roztržené na koleně. Druhý z útočníků byl vysoký kolem 170 centimetrů, opět měl na hlavě bílou čepici s kšiltem a tmavou bundu.

„Policie hledá svědky tohoto přepadení, kteří se pohybovali v blízkosti místa napadení, nebo někde viděli dva muže odpovídající uvedenému popisu, aby se svým svědectvím pomohli objasnit příčiny a okolnosti této události a zjistit totožnost neznámých pachatelů,“ dodala Štrbáková.

Se svými informacemi se mohou případní svědci přihlásit na linku 158. Také se mohou osobně dostavit na územní odbor služby kriminální policie a vyšetřování na Žižkově náměstí v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám