Hlavní obsah

Muž prodal 1300 dávek pervitinu, hrozí mu deset let za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie vazebně stíhá muže z Vrchlabí, který dlouhodobě prodával pervitin drogově závislým na Trutnovsku. Podle vyšetřovatelů prodal 1300 dávek v hodnotě 600 tisíc korun. Za to mu hrozí až deset let vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Z jeho evidence a doposud zjištěných skutečností ale víme, že částka, kterou od roku 2007 do současné doby utržil, je přibližně 360 000 korun. Distributoři drogu totiž někdy prodají, někdy vymění za jiný produkt a někdy ji i darují," uvedla krajská policejní mluvčí Iva Ježková.

Muž sám je drogově závislý. Drogu podle mluvčí nevyráběl, ale pouze ji kupoval a distribuoval dál. Odběratelé jej znali pouze pod přezdívkou, domů si je zpravidla nepouštěl. Některé kupce podle mluvčí pozoroval stativem objektivu, aby si je prověřil, než s nimi začal obchodovat. Policisté jej do zatčení vyšetřovali několik měsíců, dodala.

V bytě byly stříkačky i peníze

Policisté zadrželi i dealerovu přítelkyni, rovněž uživatelku pervitinu. V jejich bytě našli vyšetřovatelé bílý krystalický prášek, velké množství použitých injekčních stříkaček i stříkaček s čirým roztokem. Pod polštářem našli 33 tisíc korun.

Zajistili také výpočetní techniku, která kriminalistům usnadnila vyšetřování. "Muž totiž rád pracuje s počítači a vedl si podrobnou evidenci toho, kolik, komu a za kolik peněz drogu prodal," doplnila Ježková.

Obviněný muž byl již v roce 2002 stíhán za krádež opiátů z trutnovské nemocnice, kde pracoval jako technik. Soud jej v minulosti několikrát odsoudil za majetkovou trestnou činnost. Kriminalisté vyslýchají svědky a nevylučují další obvinění, zjišťují třeba podíl mužovy přítelkyně na prodeji pervitinu, dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám