Hlavní obsah

Muž přijel ze Slovenska do Prahy a hned ho surově zbili, křičeli heslo Antifa Praha

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nepříjemné překvapení zažil mladý pár, který 15. února přicestoval ze Slovenska na pražské autobusové nádraží Florenc. Po chvíli je napadla dvojice mužů, kteří při útoku křičeli heslo Antifa Praha. Policisté po mužích zatím bezúspěšně pátrají.

Útočníci na Florenci napadli mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladý pár přijel v odpoledních hodinách z Bratislavy a ihned po vystoupení míjeli skupinu čtyř mužů. Ti se rozdělili na dvojice. Jeden z mužů pak zaútočil pěstmi na hlavu 35letého muže.

„Druhý útočník se v ten moment přidal a oba ho začali bít takovou silou, až napadený skončil na zemi. Protože během útoku dvojice několikrát zakřičela heslo Antifa Praha, kriminalisté na případu spolupracují s kolegy zabývajícími se extremismem,“ vysvětlila v úterý mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Muži, kteří útočili

Po incidentu, který trval několik sekund, útočníci utekli. Zraněnému muži přivolali záchrannou službu cestující. V nemocnici se podrobil lékařskému zákroku a poté odjel zpět na Slovensko.

Foto: Policie ČR

Muži, kteří útočili

Policisty zajímá totožnost všech čtyř mužů, ale hlavně dvojice, která poškozeného napadla. Muž ve věku kolem třiceti let, vysoký asi 175 centimetrů, střední postavy. Na hlavě měl červenou čepicí a byl oblečený do tmavých džínů a khaki zimní bundy bez kapuce. Druhý útočník měl v době napadení tmavý oděv a na hlavě světlou čepici.

Právní kvalifikace bude stanovena až po vystavení lékařské zprávy. Informace o útočnících a případné další svědectví incidentu přijme linka 158.

Antifa se zabývá propagačními, informačními a praktickými formami boje se všemi autoritářskými ideologiemi a skupinami usilujícími o jakékoli formy útlaku, v první řadě s neonacismem a ultrapravicí. V Česku byla založena v roce 1996.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám