Hlavní obsah

Předseda soudu v Kroměříži po nehodě nadýchal půl promile

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Bezmála půl promile alkoholu nadýchal předseda Okresního soudu v Kroměříži Petr Marák, do jehož osobního auta v úterý v podvečer v Kroměříži naboural nákladní vůz.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Marák televizi FTV Prima řekl, že před jízdou vypil dvě sklenky vína.

„V úterý po 18:00 nedal jednapadesátiletý řidič nákladního vozu na křižovatce na Husově náměstí v Kroměříži přednost třiapadesátiletému řidiči osobního auta. Došlo k nehodě, při které nebyl nikdo zraněn. U jednoho z řidičů dechová zkouška ukázala 0,44 promile alkoholu, s naměřenou hodnotou souhlasil, krevní zkouška nebyla provedena,“ řekla mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

„Ke konkrétním osobám se nemohu vyjadřovat,“ dodala mluvčí. Na obou vozidlech vznikla škoda za asi 160 tisíc korun.

„Předseda nadřízeného Krajského soudu v Brně má tuto informaci jen z medií, oficiálně mu to nikdo neoznámil. Nemá se tedy zatím k čemu vyjadřovat. Nicméně obecně vzato, je to záležitost policie a přestupkového řízení, na výkon funkce předsedy okresního soudu to nemá vliv,“ napsala v SMS mluvčí krajského soudu Marie Sedláčková.

„Oba řidiči se dopustili přestupku, který bude řešit ve správním řízení městský úřad,“ řekla Kyšnerová.

Při hodnotě do jednoho promile alkoholu hrozí řidiči za přestupek zákaz řízení motorových vozidel a peněžitá pokuta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám