Hlavní obsah

Náchodská nemocnice hlásí další podezření z otravy metanolem

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod
Aktualizováno

V náchodské nemocnici je od úterý hospitalizován 71letý muž s podezřením na otravu metanolem. Ve středu o tom informovala policie s tím, že otravu musí ještě potvrdit další testy.

Foto: Policie ČR

Odběr vzorků podezřelého alkoholu, archivní foto

Článek

"Muž z Broumovska, jehož ještě nebylo možné vyslechnout, se nachází ve vážném stavu. Zda jde skutečně o metylalkohol, musí potvrdit testy. Pravděpodobnost je ale velmi vysoká," konstatovala náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová.

Jméno obce, odkud otrávený člověk pochází, policie zatím odmítla sdělit. Nemocnici nepovolila zveřejnit jakékoliv informace rodina otráveného.

Kontroly pokračují

Policie společně s celníky, potravinářskými inspektory a hygieniky nyní pročesává oblast Broumovska. Kontroly cílí především na vytipovaná místa, kde vzhledem k minulým zkušenostem, lze očekávat závadný alkohol.

„Ve vzájemné součinnosti výše uvedených složek vyrazili policisté do míst, kde muž mohl alkohol zakoupit či získat a kontrolují nezávadnost veškerých zdrojů. Občanům znovu připomínáme, aby raději nekonzumovali žádné staré zásoby a prověřovali zdroje, odkud alkohol pochází. Je velmi pravděpodobné, že mezi lidmi se stále mohou nacházet láhve se závadným alkoholem,“ varuje Prachařová.

Otrava metylalkoholem poprvé otřásla Broumovskem a celým Královéhradeckým krajem koncem loňského října. Rum a vodka s příměsí metylalkoholu tehdy málem zabily 65letého invalidu ze Starostína u Meziměstí.

Láhve s etiketou Tuzemský a Vodka jemná z likérky VAPA DRINK pocházely z jednoho z příhraničních obchůdků ve Starostíně. Muž po vypití okolkované flašky rumu a půl láhve vodky jako zázrakem přežil a skončil se středně těžkou otravou provázenou poruchou zraku v broumovské nemocnici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám