Hlavní obsah

Při požáru bytu v 17patrovém paneláku zemřela žena

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Starší žena zemřela v pondělí večer při požáru 17patrového domu ve Frýdku-Místku. Hasiči museli v důsledku požáru evakuovat tři desítky osob, záchranáři ošetřili osm lidí, z toho pět dětí. Do svých bytů se evakuovaní vrátili zhruba hodinu po půlnoci.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V bytě zemřela starší žena

Článek

Podle frýdecko-místeckého policejního mluvčího Vlastimila Starzyka začalo v domě hořet přibližně po půl jedenácté večer. „Ohnisko požáru bylo zjištěno v bytě na jedenáctém patře. Zde byla také nalezena zemřelá majitelka bytu. Ze zakouřeného domu bylo nutno evakuovat bezmála 30 osob,“ informoval policejní mluvčí s tím, že příčiny požáru zatím nejsou jisté. „Policisté společně s hasičskými experty je momentálně zjišťují a vyhodnocují,“ dodal.

Tělo mrtvé ženy objevili v bytě hasiči, kteří dostali požár pod kontrolu za necelou čtvrthodinu. Dohašování jim zabralo další téměř hodinu a půl. Celková škoda se podle prvotního odhadu pohybuje kolem miliónu korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V bytě zemřela starší žena

Pomocí záchranných masek hasiči z domu evakuovali tři dospělé a pět dětí, dalších více než 20 lidí opustilo dům bez cizí pomoci. Právě osm pacientů ošetřovali záchranáři. „Jednalo se o tři dospělé ve věku 20 až 47 let a pět dětí v rozpětí 6 měsíců až 11 let. Všichni byli při vědomí, nikdo ze zasažených neutrpěl popáleniny, u sedmi osob došlo k intoxikaci zplodinami hoření.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V bytě zemřela starší žena

Závažnost jejich stavu byla lehká až středně těžká. Po prvotním ošetření je posádky ZZS transportovaly do nemocnice ve Frýdku-Místku, a to na interní a dětskou ambulanci,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že sedmačtyřicetiletý muž jevil známky akutní stresové reakce.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V bytě zemřela starší žena

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám