Hlavní obsah

Sousedé ukryli agresorovu expřítelkyni, vytáhl na ně mačetu

Právo, koc
Most

Mostecká policie řešila minulý týden noční incident, při kterém měl čtyřiadvacetiletý muž přímo na ulici vyhrožovat skupince lidí s mačetou v ruce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zřejmě zhrzený mladík se měl krátce před tím v domě domáhat vstupu do bytu své bývalé přítelkyně, se kterou se rozešel. Bouchal na dveře a vyhrožoval jejich vylomením. Žena proto expartnerovi otevřela. Ten však po krátké slovní rozepři začal být na ženu vulgární.

„V té době do patra přijeli výtahem sousedi, kteří se ženy zastali. Přestože se také na jejich hlavy snesla sprška sprostých nadávek, vzali ženu k sobě domů a agresor po chvíli z místa odešel,“ popsala Právu první část konfliktu mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Muž se ale nadále zdržoval nedaleko domu. Když pak jeden ze sousedů vyšel na ulici za známými, které pozval na návštěvu, mladík skupinku znovu kontaktoval. „V ruce měl mačetu vlastní výroby, kterou naznačoval údery a přitom dva muže slovně zastrašoval výhrůžkami. Jeden z mužů vypověděl, že mu mačetu přiložil ke krku. Ke zranění osob však nedošlo,“ dodala mluvčí.

Muž se podle ní jednání dopustil na veřejném místě před svědky. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování a výtržnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám