Hlavní obsah

Co jsme viděli, už z paměti nedostaneme, říkají lidé ze sídliště ve Frenštátě

Právo, tom

Na tohle nikdy nezapomeneme, shoduje se celé sídliště u ulice 6. května ve Frenštátě pod Radhoštěm. „Bylo to tak silné, že jsme si s přítelkyní mysleli, že bouchl náš dům,“ řekl Právu Vladimír Zyla, bydlící vzdušnou čarou asi 150 metrů od zničeného domu.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Panelový dům ve Frenštátě po výbuchu plynu.

Článek

Když zjistili, že jejich byt je v pořádku, utíkali ven. „To, co jsme viděli, už nikdy z paměti nedostanu. Dům byl v plamenech, lidé křičeli,“ dodal Zyla.

Kolem domu chodil prakticky denně a o údajně problémovém nájemníkovi věděl. „Vím, že ve Frenštátě roznášel letáky. Okna jeho bytu byla už dlouho rozbitá a zalepená,“ řekl Zyla.

Výbuch a tlaková vlna, která lidem posunovala nábytek, probudila i Josefa Nárožného s manželkou. Na hořící dům viděli přímo z okna. „Bylo to strašné. „Lidé křičeli a chtěli se dostat z hořícího domu ven. Celá chodba byla v plamenech. Takovou ránu jsem v životě neslyšel,“ líčil Nárožný.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Panelový dům ve Frenštátě po výbuchu plynu.

Jednu ze zraněných znala i Drahomíra Kolaříková. „Zdravotní sestřička, která bydlela v prvním poschodí vpravo, se o mě stará, zachránila mi v podstatě život. A teď se o ni bojím. Prý ale přežila ona i její manžel,“ uvedla Kolaříková.

Hasiči prohledávali trosky domu ve Frenštátě pod Radhoštěm, který v neděli zdemoloval výbuch plynu.Video: Jiří Tomaškovič, Právo

Také ona věděla o tom, že v domě bydlí problémový člověk. „Pokud to opravdu udělal, je to děsivé. Byla jsem u domu asi deset minut po čtvrté hodině, protože bydlím nedaleko. Plameny šlehaly z přízemí až do vrchního patra, hasiči dělali, co mohli, opravdu šli až na dno všech sil. Když to člověk vidí v televizi, tak mu vůbec nedochází, že se to může stát i v jeho městě. Jsme z toho všichni moc špatní,“ svěřila se Frenštátčanka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám