Hlavní obsah

Skoky na překážkách se lyžaři nevyplatily, poranil si hlavu

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most
Aktualizováno

V lyžařském areálu v Klínech na Mostecku se v neděli odpoledne vážně zranil třicetiletý lyžař. Utrpěl velmi vážné zranění hlavy, do nemocnice v Ústí nad Labem jej přepravil vrtulník. Původní vyjádření horské služby o tom, že lyžař neměl helmu, vedení areálu dementovalo.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Náš kamarád lyžař helmu měl, jen mu ji sundala obsluha vleku, která byla na místě ihned po nehodě a snažila se tím uvolnit dýchací cesty," napsali provozovatelé areálu na facebooku. Muž podle nich leží v ústecké nemocnici s lehkým krvácením do mozku, je při vědomí.

Muž upadl na překážkách ve snowparku. Zranil se na největší z nich. „Skok ani pád nikdo neviděl, teprve po chvíli si obsluha lanovky všimla, že na doskokovém místě leží muž v bezvědomí," uvedl náčelník Horské služby Krušné hory Miroslav Güttner.

Na sjezdových tratích je podle něj podklad velice tvrdý a zledovatělý. „I když je na něm v současné době nízká vrstva prachového sněhu, řešíme nárůst počtu zranění hlavy i u lyžařů s ochrannou přilbou. Jezdit bez přilby je proto naprostým hazardem," varoval Güttner návštěvníky.

Snowpark v Klínech prošel před touto lyžařskou sezonou velkou rekonstrukcí včetně nových překážek, letos v březnu má hostit mistrovství České republiky ve snowboardingu. V Ústeckém kraji jde o první letošní vážnější zranění lyžaře.

Reklama

Výběr článků

Načítám