Hlavní obsah

Amnestovaný přišel na služebnu, u níž nastražil zápalné lahve. Ještě páchl benzínem

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Žháře, který minulý týden umístil pod služební auta policie v pražském Karlíně zápalné lahve, zadrželi policisté. Stalo se tak ještě týž den na stejné služebně, kam se přišel zeptat na svou kamarádku. Policisté si všimli, že muž odpovídá popisu pachatele a navíc zapáchal benzínem.

Zapálil sklenice pod služebními auty, pak se dostavil na služebnuVideo: Policie ČR

 
Článek

Projíždějící policejní hlídka nalezla ve Vítkově ulici v pátek pod dvěma vozidly, která stála před místní služebnou, zápalné lahve. Třetí policisté nalezli u protějšího vojenského objektu. Kriminalisté zajistili několik stop a záznamy z kamer. Než však začali s pátráním po pachateli, ten se dostavil na služebnu sám.

„Ještě v pátek přišel na stejnou služebnu pětadvacetiletý mladík a požadoval informace o své kamarádce a prohlašoval, že byl předešlý den amnestovaný. Protože ale silně zapáchal benzínem a odpovídal svým vzhledem osobě, kterou zachytily kamery, byl zadržen,“ informovala Novinky mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Jedna z lahví pod služebním vozidlem

Mladík se k činu doznal a byl převezen na detoxikační oddělení, protože byl pod vlivem drog. Při převozu se spoutaný mladý muž pokusil o útěk, byl však zadržen.

„Vyšetřovatel si pak následující den podezřelého v pražských Bohnicích převzal a sdělil mu po provedených úkonech obvinění z trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci, za což mu hrozí až dvouleté vězení,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Jedna z lahví pod služebním vozidlem

Pro policii nebyl mladík neznámý. V deseti případech byl trestaný za násilnou a majetkovou trestnou činnost. Při výslechu také uvedl, že pokud ho kriminalisté propustí, bude podpalovat další státní objekty. Soudce ho proto poslal do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám