Hlavní obsah

Z krádeží plakátů Leopolda Sulovského obvinili člena ČSSD

Právo, hon
Ostrava
Aktualizováno

Ostravským policistům se podařilo částečně objasnit případ 112 ukradených velkoplošných předvolebních plakátů Leopolda Sulovského. Plakáty kandidáta, který ve volbách nakonec uspěl a byl zvolen do senátu za hnutí Ostravak, zmizely z ostravských ulic na počátku října. Z činu obvinila 23letého vysokoškolsky vzdělaného muže, člena ČSSD.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Leopold Sulovský

Článek

Obviněný muž přiznal, že chtěl Sulovského ve volbách poškodit a pomoci sociální demokracii. Po druhém pachateli policie zatím pátrá.

O případu informoval ve čtvrtek ostravský kriminalista Radim Bena. „Pachatelé odcizili 112 takzvaných lamposterů z celkového počtu 120. Automobilem je odvezli za areál obchodního centra Špalíček, kde je vhodili do kontejnerů,“ řekl Bena.

Škoda byla vyčíslena na 16 tisíc korun, obviněný muž ji agentuře, které plakáty patřily, uhradil.

Policie potvrdila, že obviněný muž je členem určité politické strany. Nechtěla ale prozradit, jaké. „Obviněný muž vypověděl, že si myslel, že nepáchá žádnou trestnou činnost. Bral to jako volební boj,“ dodal kriminalista.

Starosta Ostravy-Jihu Karel Sibinský (ČSSD), který byl v ostravském volebním obvodu favoritem voleb a kterého ve druhém kole Sulovský porazil, Právu potvrdil, že obviněný mladík je členem ČSSD.

„Já jsem se o tom dozvěděl teprve před týdnem. Ten mladý muž se mi přišel i omluvit,“ řekl Sibinský s tím, že mladík si na úhradu škody musel vzít půjčku. Sibinský se podle svých slov Sulovskému osobně omluvil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám