Hlavní obsah

Muž na Šumpersku se propadl do rybníka, do vody spadli i hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sudkov

Hasiči v sobotu zachraňovali v Sudkově na Šumpersku muže, který se propadl na ledu v místním rybníku. V chladné vodě následně skončili i dva dobrovolní i jeden profesionální hasič, kteří chtěli muži pomoci. Hasiči nakonec museli k vyproštění využít člun a muže i své kolegy vytáhli ven. Hasiči vyvázli bez větších problémů, promrzlého muže odvezla záchranka do nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle něj se šel muž projít se psem. Na tenkém ledu se ale propadl. Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči, kteří za pomocí žebříku a lana chtěli muže vytáhnout.

"Muž se z posledních sil držel ledu zhruba deset metrů od břehu. Led byl příliš tenký, a tak propadli do vody i dobrovolní hasiči," uvedl Hošák. Obdobný scénář se opakoval i po příjezdu profesionální jednotky. Zachraňovaný se navíc několikrát dostal nebezpečně pod ledové kry.

Hasiči nakonec k záchraně využili člun a promrzlého muže vytáhli. "Pomalým posouváním na žebřících, ale hlavně za vydatné pomoci kolegů hasičů a místních občanů nakonec z vody vytáhli do bezpečí i zasahující hasiče na žebřících," doplnil Hošák. Lékař z preventivních důvodů prohlédl i hasiče, kromě promrznutí neutrpěli větší újmu. V době zásahu byl silný mráz, teplota byla minus 15 stupňů Celsia.

Hasiči v souvislosti s případem varují před vstupem na zamrzlé vodní plochy. Led ještě není dostatečně silný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám