Hlavní obsah

Protikorupční policie zadržela při razii významného sponzora Věcí veřejných

Právo, Novinky, har, rsk, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Protikorupční policie zasahuje proti lidem, kteří měli krátit daně v souvislosti s pohonnými hmotami. Prozatím zadržela 15 lidí, podle serveru Týden.cz je mezi nimi významný sponzor strany Věci veřejné (VV), advokát Daniel Musil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Provedli jsme několik domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor,“ uvedl mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) Jaroslav Ibehej. Kde všude se zátah odehrál, nechtěl prozradit. Připustil však, že se netýká pouze Prahy.

Ibehej odpoledne upřesnil, že policie kvůli podezření na krácení daní při obchodování s pohonnými hmotami zadržela 15 lidí. Obvinění však dosud žádné nepadlo.

Ibehej nechtěl komentovat informaci, že by jedním ze zadržených byl advokát Musil. Odmítl se rovněž vyjádřit k tomu, zda policie v návaznosti na tuto kauzu začne prověřovat financování VV.

Peníze pro VV nepocházely z daňového úniku, odmítl John

Poslance VV Michala Babáka, který měl ve straně na starosti sponzorování strany, zpráva překvapila. „Vůbec o tom nevím,“ řekl Právu.

Předseda Věcí veřejných Radek John uvedl, že strana dostala v roce 2011 od Musila 500 tisíc korun, odmítl však, že by se jednalo o peníze z daňového úniku. "Nedostali jsme peníze od žádné firmy spojené s prodejem pohonných hmot,“ zdůraznil. Peníze prý Musil poskytl jako fyzická osoba.

Případ se podle něj netýká Věcí veřejných, nicméně jej budou bedlivě sledovat. Zatím prý mají pouze tytéž informace, které se objevily v médiích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám