Hlavní obsah

V areálu Vítkovic zabila ocelová konstrukce dva muže

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragická nehoda se stala ve středu odpoledne v areálu akciové společnosti Vítkovice v Ostravě. Při odstraňování ocelové konstrukce, která byla v havarijním stavu, se zranili dva pracovníci. Konstrukce na ně bohužel spadla, na místě zemřeli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Šlo o starou ocelovou konstrukci, kterou odstraňovali pracovníci externí firmy, která se na takovéto práce specializuje. Jeden z mrtvých je jednatelem společnosti,“ sdělila Právu mluvčí společnosti Vítkovice Eva Kijonková.

Dodala, že v žádném případě se neštěstí nestalo na místě, kde probíhají kulturní a společenské aktivity. „Jedná se o starou část areálu, který má projít sanací,“ upozornila mluvčí.

Nehodu vyšetřuje policie. „Teprve po vyproštění těl budeme moci oběti identifikovat a vyrozumět rodiny. Budou vyslechnuti všichni zúčastnění, kriminalisté místo zmapují a zajistí stopy, aby zjistili, proč k nehodě došlo. Zatím to vypadá na pracovní úraz, který se stal při demolici kovové konstrukce,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Na místě zasahovali i moravskoslezští záchranáři. „Dvaatřicetiletý muž utrpěl poranění neslučitelné se životem a podlehl mu bezprostředně po události. Druhý z pacientů, jehož věk záchranáři neznají, byl zraněn na více částech těla. Jeho mnohočetná poranění byla rovněž smrtelná a ani jemu nemohla posádka záchranné služby nijak pomoci,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám