Hlavní obsah

Svědek potvrdil výpověď proti Drábkovu náměstku obviněnému z podplácení

Právo, jt
Praha

Detektivové z protikorupční policie ve čtvrtek vyslechli klíčového svědka v kauze bývalého náměstka ministerstva práce a sociálních věcí Vladimíra Šišky, který je vazebně stíhán kvůli podplácení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Šiška u soudu

Článek

Šéf společnosti OK system Martin Procházka ve čtvrtek podle informací Práva potvrdil svou dřívější výpověď, že se ho Šiška snažil uplatit přidělením stomiliónové zakázky. Samotný výslech ve čtvrtek Právu potvrdil přímo Procházka, jakékoliv podrobnosti ale uvést odmítl.

„Vydáme za OK system stanovisko, až vyšetřování postoupí a policie bude souhlasit se zveřejněním dalších informací,“ uvedl Procházka.

Policie mlčí

Mluvčí útvaru Tomáš Hulan se k výslechu ani k průběhu vyšetřování včera nechtěl vyjadřovat.

Šiška a bývalý ředitel odboru informatiky na ministerstvu práce Milan Hojer podle obvinění nabídli firmě OK system, která pro resort zajišťovala informační systémy pro oblast dávek či nezaměstnanosti, přidělení stomiliónové zakázky.

Výměnou za to měli požadovat, aby společnost stáhla svoji stížnost k antimonopolnímu úřadu na způsob, jakým ministerstvo pořídilo od jiné firmy systém pro výplatu sociálních dávek.

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) v souvislosti s případem svého prvního náměstka oznámil, že ke konci října na svou funkci rezignuje. Odcházející šéf resortu má na policii vypovídat během pátku.

Doposud se Drábek Šišky zastával, podle něj se ničeho nezákonného záměrně nedopustil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám