Hlavní obsah

Šestnáctiletý mladík v Praze najel na strážníka, ten po něm dvakrát vystřelil

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Havárií skončila jízda prchajícího 16letého mladíka ve středu dopoledne v Praze - Dubči. Když strážníci chtěli zastavit vozidlo, řidič najel na jednoho z nich a začal ujíždět. Strážníci na vozidlo proto dvakrát vystřelili.

Pronásledovaný pirát silnic, který najížděl do strážníka, skončil v poliVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Strážníci si zřejmě vozidlo vytipovali, protože v něm spatřili různé nářadí a páčidla. Rozhodli se počkat na řidiče vozidla a ověřit jeho totožnost. Řidič přišel a s vozidlem začal odjíždět, nereagoval na pokyn k zastavení a najel na strážníka.

Následně sešlápl plyn a začal ujíždět. „Strážníci dvakrát vystřelili, aby řidič vozidlo zastavil, ten tak neučinil a pokračoval v jízdě,“ řekla mluvčí strážníků Jana Přikrylová.

Strážníci o chvíli později nalezli vozidlo havarované v poli u ulice K Vilkám.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Škoda Fabie skončila v poli, řidič v nemocnici.

Podle informací Novinek je řidič 16letý mladík, který měl před necelým měsícem incident s policisty na Rohanském nábřeží spolu se svým otcem, kdy na policisty téměř vytáhli zbraň.

„Dopravní policisté zjišťují bližší okolnosti havárie a kde vzal mladík klíče od vozidla. Podle prvotních informací policistů mladík nezvládl levotočivou zatáčku a havaroval v poli,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

Řidiče vozidla vyprostili hasiči a s těžkým zraněním byl vrtulníkem převezen do vinohradské nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám