Hlavní obsah

Kradené luxusní vozy prodávali za zlomek ceny, hrozí jim až osm let vězení

Břeclav

Kriminalisté zadrželi v uplynulých dnech čtrnáctičlenný gang obchodníků s kradenými auty. Zatím jej podezírají z prodeje deseti vozů se škodou osm miliónů korun. Při zátahu bylo ale zajištěno dalších 14 aut, která jsou s největší pravděpodobností také kradená.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřování ukázalo, že většinu vozidel zloději ukradli v Rakousku, některá na Slovensku a další v Česku. Od nich je získával gang překupníků, v jehož čele stáli čtyři muži. Ti spolupracovali se skupinou dalších deseti lidí, s jejichž pomocí byla kradená auta v ČR přepisována a zapisována v evidenci vozidel tak, aby měla legální doklady. Pak mířila k zákazníkům.

Skupina si touto trestnou činností vydělávala od roku 2009. S největší pravděpodobností prodala desítky vozidel. K nejčastěji prodávaným vozům patřily značky BMW, Mercedes, Seat. Gang však prodal i luxusní kradený vůz značky Porsche nebo Aston Martin.

Vozidla nejvyšší třídy, jejichž cena se pohybuje okolo 1,5 miliónu korun, prodávali asi za 300 tisíc korun. Informoval o tom kriminalista Roman Idrný z jihomoravské policie.

Tři z pachatelů jsou ve vazbě. Obviněným hrozí v případě usvědčení tři až osm let vězení. Jsou stíháni za legalizaci výnosů z trestné činnosti, podílnictví a poškozování cizích práv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám