Hlavní obsah

Policisté na Chebsku odhalili nelegální stáčírnu, zadrželi v ní tři cizince

Cheb
Aktualizováno

Poblíž Plesné na Chebsku objevili karlovarští kriminalisté v pondělí odpoledne nelegální stáčírnu alkoholu. Zadrželi v ní tři cizince, kteří v cele čekají na rozhodnutí soudu o uvalení vazby.

Foto: Policie ČR

Jedna z nalezených lahví.

Článek

V zemědělské usedlosti kriminalisté objevili zařízení ke stáčení alkoholu, různé etikety, uzávěry na lahve, různé velikosti prázdných lahví a téměř 100 000 kolků, jejichž pravost zjišťují.

Policisté zajistili několik set litrů lihu neznámého původu v plastových barelech. "Na místě byly odebrány vzorky různých látek k expertíze. Akce se zúčastnilo 30 policistů, celníci a hasiči," uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Böhmová.

Po poledni byly hotové expertízy. „Láhve, které byly připravené k expedici, neobsahovaly metylalkohol. Metylalkohol se nepotvrdil ani v plastových barelech, které byly na místě nalezeny. V současné době však stále nevíme, jaká látka je uvnitř plastových barelů,“ uvedla Böhmová.

„Ze zajištěných kolků v zemědělské usedlosti byl vybrán vzorek, který jsme dali k expertíze. Zjistilo se, že jde o velmi zdařené padělky. Na základě této expertízy necháme zkontrolovat i zbytek zajištěných kolků,“ doplnila mluvčí později.

Foto: Policie ČR

V této zemědělské usedlosti policisté objevili nelegální stáčírnu alkoholu.

V nelegální stáčírně bylo osm různých druhů napodobenin originálních značek alkoholu. Přes 1000 litrů alkoholu zajistili kriminalisté v různých lahvích, již zabalených a připravených k distribuci.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté nalezli bezmála 100 tisíc kolků.

Obvinění na Kyjovsku

V pátrání po zdroji závadného alkoholu, jenž stál u zrodu tragédie mladého muže na Kyjovsku [celá zpráva], dosáhli policisté úspěchu. „V souvislosti s případem devětadvacetiletého muže z Veselí nad Moravou obvinili hodonínští kriminalisté celkem tři osoby. Obvinění jsou stíhaní na svobodě,“ uvedla krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám