Hlavní obsah

Policisté mají prodejce neokolkovaného alkoholu, dodavateli jsou na stopě

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Policisté ve Zlíně zadrželi provozovatele večerky na sídlišti Jižní Svahy, kterého podezřívají z prodeje pančovaného alkoholu. Jedná se o sedmatřicetiletého muže ze Zlína. Vyšetřovatelé jsou podle policejního mluvčího také na stopě dodavateli závadného alkoholu, který si dosud vyžádal devět potvrzených úmrtí, u dalších tří se čeká na výsledky pitvy.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policie zadržela majitele večerky, kde se prodával nekolkovaný alkohol.

Článek

„V obchodě jsme našli několik neokolkovaných lahví s alkoholem. Dnes se rozhodne o tom, zda jej obviníme či nikoliv,“ prozradil Právu zlínský policejní mluvčí Petr Jaroš.

V současné době podle něj zlínští kriminalisté rozjeli pátrací akci po dodavateli neokolkovaného alkoholu. „Jsme mu na stopě,“ potvrdil policejní mluvčí.

Provozovateli večerky hrozí deset let

Sedmatřicetiletý provozovatel večerky může být obviněn z několika trestných činů. V úvahu připadá ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti nebo těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Pokud by jej policisté obvinili z prvně uvedeného trestného činu, hrozilo by mu při úmrtí dvou a více osob až desetileté vězení.

Obchod zůstal po celé úterý uzavřen

Prodej nekolkovaného alkoholu v této prodejně u prvního segmentu na největším zlínském sídlišti Jižní Svahy v pondělí novinářům potvrdil i jeden z obyvatel sídliště, jehož známá dříve u prodejce pracovala.

„Co vám mám říct, taky jsem tam chodila nakupovat, ale jen potraviny. Je to neštěstí. Měli tam všechno levné, i alkohol. Chodili si sem na něj hlavně ti méně movití,“ řekla Právu prodavačka ze sousedního řeznictví.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policie zadržela majitele večerky, kde se prodával nekolkovaný alkohol.

Do zdejšího krámu chodil nakupovat i osmačtyřicetiletý muž a jeho o deset let starší partnerka. On nyní leží v bezvědomí a s těžkou otravou metylalkoholem ve zlínské nemocnici. Jeho stav je kritický. „Udržujeme jej v umělém spánku,“ potvrdil ředitel nemocnice Bohuslav Škubal. Jeho partnerka je na tom jen o něco málo lépe.

„Dozvěděl jsem se to před chvílí. Toho chlapa znám už třicet let, to jsem ještě nebyl na ulici. On si rád vypil a vždycky šel tam, kde to bylo lacinější, aby měl na nájem. Měl důchod nula, nula, nic. Tak pil to, co mohl. Jak je tam ale ten metylalkohol, je to zlé. Proto se raději držím jen u piva,“ přiznal Právu devětačtyřicetiletý Pavel, bezdomovec obývající torzo rozestavěného obchodního domu ve středu Jižních Svahů ve Zlíně.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policie zadržela majitele večerky, kde se prodával nekolkovaný alkohol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám