Hlavní obsah

Taxikář chtěl mladíkovi pomoct najít mobil, ten ho napadl obuškem

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pořádnou smůlu na zákazníka si ve středu vybral pětačtyřicetiletý taxikář v Brně. Do jeho auta nastoupil devatenáctiletý mladík s tím, že chce odvézt do nedaleké Zbraslavi. Na konci jízdy ale nic netušícího taxikáře napadl teleskopickým obuškem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladík krátce před koncem jízdy začal předstírat nevolnost a poprosil taxikáře, aby zastavil. Nato začal kňourat, že mu v autě někde vypadl mobil a ochotný, nic netušící taxikář mu hned začal pomáhat s hledáním. Jenže když se sehnul nad sedačkami, dostal ránu do hlavy teleskopickým obuškem. Mladík nebožáka udeřil ještě několikrát a potom z malého parkoviště v lese utekl, aniž by cokoli ukradl.

Do pátrání po násilníkovi bylo okamžitě v lesích u Zbraslavi nasazeno třicet policistů a nad hvozdy kroužil i policejní vrtulník. Když už se zapadajícím sluncem strážci zákona pátrání přerušovali, narazil na podezřelého mladíka policista, který byl zrovna mimo službu. Na pomoc si zavolal kolegy a útočník skončil s pouty na rukou.

„Hned při prvním výslechu přiznal, že akci si dopředu naplánoval. Po svém návratu z Palestiny, odkud se vrátil před několika dny z návštěvy u rodiny, si koupil teleskopický obušek a pak si vybral náhodného taxikáře. K neobvyklému jednání jej prý přivedla tíživá životní situace. Pobyt ve vězení je prý jediným možným východiskem,“ prohlásil policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že muž sedí v policejní cele s obviněním z těžkého ublížení na zdraví a soud bude rozhodovat o jeho vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám