Hlavní obsah

Zákazníkům zaplacené elektro z e-shopu nedorazí, infolinka radí obrátit se na policii

Novinky, Ondřej Kořínek, Jiří Forman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté vyšetřují další server zabývající se prodejem elektroniky, na který poškození posílali své peníze předem na účet banky. Zboží jim ale dosud nedošlo, firma nekomunikuje a jediný kontakt, na který se poškození dovolají, je brigádník, jenž pouze konstatuje, že je potřeba se obrátit na policii.

Pozor na falešný EshopVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Webový server www.elektrostream.cz nabízel kupujícím elektroniku o 20 až 30 procent levněji, a proto si získal mnoho nakupujících po celé ČR. Že není něco v pořádku, lidé zjistili, až když na uvedený účet poslali své peníze a zboží jim nepřišlo. Platba předem na účet byla ale jedinou možnou volbou nákupu.

„Objednal jsem si telefon na speciální nabídku a do dnešního dne mi nepřišel,“ řekl Novinkám zákazník serveru Jiří Sedmík.

Firma, která by měla sídlit v Nerudově 28 v Praze, se ale v místě nenachází. Hotelová recepční uvedla, že o žádném internetovém obchodě na této adrese neví.

Brigádník bez smlouvy majitele neznal

Jediný kontakt na firmu, který se ukázal jako funkční, měl na starosti brigádník, kterého si firma najala týden předtím přes internet. Brigádník uvedl, že majitele nezná, nikdy je neviděl a pouze reagoval na nabídku brigády na internetu.

„Já se obávám, že je tu takový problém. Ten pán, co to má na starosti, teď nekomunikuje, a já bych vám doporučil jít na policii,“ uvedl operátor telefonní linky. Webová stránka obchodu ve čtvrtek již nefungovala.

Policie se případem již zabývá. „Poškození mohou podat trestní oznámení na provozovatele e-shopu na kterékoliv policejní služebně. Přijatá trestní oznámení jsou pak shromažďována na jednom místě a vyšetřována,“ sdělil Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám