Hlavní obsah

Cizinec zatáhl do křoví dívku a chtěl ji znásilnit, policisté mu to zarazili

– Brno
Právo, pko

Velké štěstí zřejmě stálo při mladé dívce, která v sobotu nad ránem vystupovala z autobusu ve Šlapanicích u Brna. Za cíl svých choutek si ji vybral pětadvacetiletý cizinec a ukojit své potřeby hodlal v křoví u autobusové zastávky, kam dívku zatáhl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zrovna v tu chvíli ale mířila místní policejní hlídka do nedalekého baru, kde mělo docházet k napadání mezi hosty. Strážce zákona ale zastavil v Brněnské ulici svědek s tím, že viděl, jak po vystoupení z autobusu nějaký muž odvádí mladou dívku do křoví, odkud se následně ozvalo zoufalé volání o pomoc.

„Policisté neváhali a ihned se vypravili uvedeným směrem. Zaslechli nářek a následně skutečně spatřili na zemi dívku a na ní muže, který měl stažené kalhoty do půli stehen. Mladík se před hlídkou dal na útěk, ale asi po padesáti metrech ho jeden z policistů zadržel,“ prohlásila policejní mluvčí Andrea Straková.

Podezřelý si k dívce přisedl kolem páté hodiny ranní v autobusu noční linky 96 a dal se s ní do řeči. „Dvojice seděla na sedadlech přímo za řidičem a muž i žena byli v podnapilém stavu. Policisté nyní zjišťují další skutečnosti případu a uvítají jakékoliv informace zejména od cestujících v autobusu,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám