Hlavní obsah

Náměstka olomouckého primátora policisté obvinili za tragickou nehodu

– Olomouc
Právo, Petr Marek

Z usmrcení z nedbalosti obvinila policie náměstka olomouckého primátora Ivo Vlacha (TOP 09) za to, že v polovině května v Olomouci srazil osobním vozidlem 51letou ženu, která zraněním následně podlehla.

Foto: Magistrát města Olomouce

Náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach

Článek

„Obvinili jsme ho ve středu. Bližší okolnosti případu ale s ohledem na probíhající šetření nebudeme sdělovat,“ řekl ve čtvrtek Právu olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle s tím, že Vlachovi hrozí až šest let za mřížemi.

Svou vinu náměstek přiznal. „Včera, když mi bylo sděleno obvinění, jsem to policistům uvedl do protokolu. Je mi velmi líto, toho co se stalo, tragického následku a samozřejmě i pozůstalých. Snažím se to řešit,“ řekl Právu ve čtvrtek Vlach.

Bez dalších podrobností pak dodal, že z hlediska politické odpovědnosti se vyjádří na zářijovém zastupitelstvu. Po nehodě již odstoupil z kandidátky pro podzimní krajské volby.

Nehoda se stala v Ladově ulici. Vlach, který je prvním náměstkem primátora, ženu srazil služební vozem Škoda Superb na přechodu pro chodce, když jel na společenskou akci jako zástupce magistrátu. Žena zemřela o den později v olomoucké fakultní nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám