Hlavní obsah

Děti na Třebíčsku zabil jejich otec, který spáchal sebevraždu, zjistila policie

Právo, pch
Zašovice (Třebíčsko)
Aktualizováno

Odložením případu skončilo vyšetřování smrti dvou nezletilých dětí a 29letého muže ze Zašovic na Třebíčsku. Tragédie, které se odehrály vloni v červenci a prosinci, zapříčinil podle kriminalistů z Vysočiny muž, který sám spáchal sebevraždu. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Celá kauza se začala odvíjet 16. července 2011, kdy v brněnské nemocnici zemřel na následky rozsáhlých poranění pětiletý klučík. I když podle matky a jejího druha mohl za chlapcův stav pád z traktoru, lékaři upozornili policii na reálnou možnost jiného běhu událostí.

„Začali jsme se případem intenzivně zabývat. Měli jsme dokonce vážné podezření, že by dítě mohlo být dlouhodobě týrané,“ uvedl vyšetřovatel případu Michal Laška.

Rozsáhlé prověřování spolu s výsledky znaleckých expertíz vyústilo i v rekonstrukci případu v místě bydliště. „Dalším důkladným prověřováním jsme zjistili, že chlapce den před jeho převozem do nemocnice fyzicky potrestal jeho nevlastní otec. Jím způsobené poranění mělo za následek chlapcovo úmrtí. Možnost podílu další osoby jsme neprokázali,“ doplnil k postupu vyšetřovatele kriminalista Pavel Kubiš.

Otec zabil nemluvně a pak sebe

Než se ale mohly závěry vyšetřovatelů proměnit v obvinění, ocitla se tatáž zašovická adresa v obklíčení policejními páskami znovu. Psal se 14. prosinec téhož roku. V domě byly nalezeny dvě mrtvoly. Bezvládné tělo devítiměsíční holčičky, která zjevně zemřela násilnou smrtí, a jejího 29letého otce. U něj výsledky pitvy prokázaly sebevraždu.

„Případ úmrtí děvčátka jsme od samého počátku prověřovali pro podezření ze zločinu vraždy. Dalším prověřováním se prokázalo, že pachatelem byl vlastní otec holčičky,“ uvedl Michal Laška.

Stíhat již není koho, a tak policisté případ odložili. S ohledem na pozůstalé se rozhodli o podrobnostech kauzy dále neinformovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám